Меню

Супа с гъби и ориз

19 януари 2021 | 04:34 | Илияна Николова
4 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици масло
1 връзка пресен лук, нарязан
2 скилидки чесън, пресован
1 л пилешки бульон
50 г ориз 
Сол и черен пипер на вкус
1 дафинов лист 
2 картофа, нарязани на кубчета
1 морков, нарязан на кубчета 
200 г гъби
Пресен магданоз на вкус, ситно нарязан
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в тенджера на средна температура. Запържете лука и чесъна за няколко минути. Залейте с бульона, предварително приготвен. Усилете котлона и оставете да заври. Добавете ориза, солта, пипера, дафиновия лист, картофите, морковите. Разбъркайте добре. След 15 минути добавете гъбите, намалете котлона и оставете да къкри, докато картофите омекнат. Преди да сервирате извадете дафиновия лист и добавете магданоза.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай