Меню

Гръцка салата с киноа

27 януари 2021 | 12:48 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
170 г киноа, изплакната 
475 мл вода
½ чаена лъжица сол
100 г чери домати на половини
55 г черни маслини
125 г сирене фета, нарязано на кубчета
4 супени лъжици слънчогледови семена, печени
1 супена лъжица ситно нарязан лук
4 супени лъжици пресен магданоз
3 супени лъжици зехтин
3 супени лъжици лимонов сок
1 чаена лъжица дижонска горчица
1 чаена лъжица пресен чесън, пресован 
¼ чаена лъжица черен пипер 
¼ чаена лъжица сол
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В малка тенджера смесете киноата с водата и ½ лъжичка сол. Оставете да заври на висока температура. След като заври, намалете котлона, покрийте и оставете да къкри 15 минути, докато водата се абсорбира. След това разпръснете киноата върху лист хартия, за да изстине добре за около 30 минути.

След като киноата изстине, прехвърлете я в купа. Добавете останалите компоненти. Разбъркайте. В малка отделна купа направете соса, като смесите зехтина, лимоновия сок, горчицата, чесъна, ¼ чаена лъжица сол и черния пипер. Залейте салатата и разбъркайте много добре.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай