Меню

Запечена паста с чедър, шунка и пармезан

31 януари 2021 | 07:59 | Илияна Николова
Добави в любими
225 г паста
50 г масло
1 скилидка чесън, пресован
4 супени лъжици брашно
½ чаена лъжица сол
1/8 чаена лъжица черен пипер 
475 мл прясно мляко 
½ чаена лъжица горчица
275 г настърган чедър
115 г шунка, нарязана
4 супени лъжици настърган пармезан
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Кипнете подсолена вода и сварете пастата. Отцедете. В тиган разтопете маслото. Сотирайте чесъна за 1 минута. Добавете брашното, солта и пипера. Разбъркайте много добре, докато стане гладка смес. Добавете млякото малко по малко, като разбърквате постоянно. Нека заври за около 1 минута. След това добавете горчицата и чедъра. Продължавайте да разбърквате, докато сиренето се разтопи.

Свалете от котлона. В тава смесете пастата с останалите съставки. Разбъркайте. Покрийте добре с пармезан и сложете в загрятата фурна за 25 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай