![3 яйца
¼ чаша прясно мляко
1 супена лъжица заквасена или течна готварска сметана
1 резен пушен бекон, нарязан
Сол и черен пипер на вкус
4 филийки хляб
1 супена лъжица масло](/media/files/resized/article/654x358/8e5/ba30b1bcd06fb749d6ad1fbb28b2c8e5-190ce451009c5e4f9420630f96e181c5.jpg)
30 мин
-
Порции: 2
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете формички за крем брюле с мазнина или използвайте йенска купа с капак. Разбийте яйцата, млякото, сметаната в купа. Поставете по няколко кубчета или малки резенчета от бекона във всяка форма. Ако използвате йенска купа, разпръснете бекона на дъното ѝ. Залейте с яйчената смес. Овкусете със сол и пипер. Печете в загрята фурна за 25 минути или до златисто. Сервирайте върху препечени филийки с масло.
Снимка: iStock
Вижте още: