Меню

Хрупкава сьомга с лимонова коричка и пармезан

22 януари 2021 | 05:08 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 супени лъжици хлебни трохи
1 супена лъжица настърган пармезан
½ чаена лъжица черен пипер 
½ чаена лъжица сушена мащерка 
½ чаена лъжица сушен магданоз 
1/8 чаена лъжица чесън на гранули
1/8 чаена лъжица лимонови корички 
2 големи филета сьомга 
1 супена лъжица масло, разтопено
40 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Покрийте тава за печене с фолио. Смесете хлебните трохи, пармезана, пипера, мащерката, магданоза, чесъна, лимоновите корички в купа. Поставете сьомгата върху фолиото. Намажете я с разтопено масло. Поръсете със сместа с подправките обилно. Намажете добре рибата с ръце, за да полепне. Печете за 25 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай