Меню

Супа с карфиол, кашу и авокадо

30 януари 2021 | 04:42 | Илияна Николова
Добави в любими
1 средна глава карфиол, нарязана на розички 
3 супени лъжици зехтин
1 малка глава лук, нарязан
2 скилидки чесън, пресован 
4 чаши пилешки бульон
1 стрък пресен розмарин
Сол и черен пипер на вкус 
¼ чаша кашу 
1 супена лъжица тахан 
¼ авокадо
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Сварете карфиола в подсолена вода за 20-30 минути. Междувременно в друга тенджера загрейте мазнината. Сотирайте лука и чесъна за няколко минути. Добавете бульона, розмарина, солта и пипера. Добавете карфиола в тази тенджера.

Нарежете на ситно кашуто. Смесете го с тахана и го добавете към супата. След като заври, намалете котлона и оставете да къкри 10-15 минути. Свалете от котлона. Оставете да изстине малко и добавете нарязаното авокадо. По желание можете да пасирате супата, а можете да я сервирате и така. Поръсете с розмарин. По желание можете да добавите и пресен магданоз.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай