Меню

Нисковъглехидратна пилешка супа с гъби

26 януари 2021 | 04:49 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
½ чаша масло
1 брой пилешки гърди, сварени 
1 малка глава лук, нарязан
3 скилидки чесън, пресован
600 г гъби, нарязани 
3 чаши пилешки бульон
3 супени лъжици естрагон
Сол и черен пипер на вкус 
2 чаши заквасена или готварска сметана
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в загрята тенджера на средна към висока температура. Добавете пилешкото. Разбърквайте за няколко минути, докато потъмнее леко. Добавете лука и чесъна. Разбърквайте за още 5 минути. Добавете гъбите и разбърквайте за още 10 минути, докато омекнат. Залейте с бульона. Добавете естрагона. Намалете котлона. Овкусете със сол и пипер. Покрийте и оставете да къкри за 25 минути. Свалете от огъня. Добавете сметаната. Разбъркайте финално и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай