Меню

Фритата с бекон и кашкавал на фурна

4 март 2021 | 14:03 | Илияна Николова
3 от 1 гласа
Добави в любими
225 г бял хляб без корички, нарязан на кубчета
675 г кашкавал или чедър, настърган
135 г бекон или шунка, нарязан на кубчета
8 яйца
500 мл прясно мляко
1 щипка сол
1-2 капки лют сос 
4 супени лъжици пресен лук, нарязан
70 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тава за печене с малко мазнина. Подредете в нея половината от кубчетата хляб. Поръсете с половината бекон и половината кашкавал. След това повторете същото с останалата част от продуктите.

В голяма купа разбийте яйцата, млякото, солта, лютия сос и лука. Разпръснете сместа върху останалите продукти в тавата. Печете в загрята фурна под фолио за 1 час. Малко преди да извадите от фурната отстранете фолиото.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай