Меню

Крем с кокосово мляко и шоколад

29 януари 2021 | 10:39 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
425 г кокосово мляко
300 г шоколад по ваш избор, може и микс от млечен и тъмен
½  ч.л. ванилов екстракт
сметана и плодове за украса
120 мин

  • Порции: 5-7

Продукти
Приготвяне

Разклатете консервата/кутията с кокосовото мляко добре, след което го изсипете в тенджера. Загрейте го добре на котлона и прибавете към него начупения шоколад. Бъркайте докато шоколадът се разтопи и се получи хомогенна смес. Добавете и ванилията. Много е важно сместа да не загаря, затова, когато млякото се загрее достатъчно, преди да сложите шоколада, го премахнете от котлона. Получената смес се разпределя в подходящи чаши, покрива се със свежо фолио и се оставя в хладилник за поне 1 час, за да стегне. След това украсете със сметана, пресни плодове, настърган шоколад.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай