Меню

Туршията на Роса

21.10.2007г. / 12 14ч.
Аз жената
Туршията на Роса


В трилитров буркан се слагат 2 кг зелени домати нарязани на парченца плюс 4 с. л. сол, 4 с. л. олио, 2 с. л. захар, 4 к. ч. оцет, черен пипер на зърна, обелени скилидки чесън на вкус.
На дъното и най-отгоре се поставя лист от смокиня или хрян. Доливат се с вода. Затварят се с найлонова капачка. Разклаща се една седмица без да се отваря капачката.
По тази рецепта се правят краставички, зеле с карфиол, червени чушки. Може и да се смесват.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Коментирай
32 rate up comment 8 rate down comment
cveta ( преди 12 години )
Помогнете да си спася туршията, която не е заварявана и вече има бяло на дъното на бурканите. Имам чувството ,че ще изгърмят капачките. Какво може да се направи? Благодаря придварително !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар