Меню

Кекс с червен портокал и зехтин

1 февруари 2021 | 04:42 | Илияна Николова
Добави в любими
3 червени портокала
210 г пудра захар
4 супени лъжици прясно мляко
3 яйца
250 г брашно
1 и ½ чаени лъжици бакпулвер 
¼ чаена лъжица сода
1 щипка сол
50 мл зехтин
70 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за кекс с мазнина. Нарежете няколко колелца от червените портокали и ги оставете настрана за украса. Настържете кората на останалите портокали. Изстискайте сока им. Смесете сока със захарта в купа и разбийте с миксер. Добавете коричките и отново разбийте.

Добавете млякото, пудра захарта и яйцата едно по едно, като разбивате с миксера след всяко. Накрая добавете зехтина и отново разбийте. Пресейте брашното с останалите сухи съставки. Добавете ги към сместа и разбийте. Излейте тестото в подготвената тава. Печете в загрята фурна за около 50 минути.

Извадете кекса. Подредете резените портокал върху него за декорация. Върнете кекса за още няколко минути във фурната да се допече заедно с резените.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай