Меню

Пиле със сусам по китайски

5 февруари 2021 | 04:44 | Илияна Николова
Добави в любими
120 г брашно
8 супени лъжици сусам
1 чаена лъжица черен пипер 
1 чаена лъжица китайска подправка (ако имате)
1 чаена лъжица лют червен пипер
850 г пилешки гърди, нарязани на дребно 
5 супени лъжици олио 
½ глава лук, нарязан
1 прясна зелена чушка, почистена и нарязана
2 супени лъжици терияки сос
2 супени лъжици мед
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете брашното, четирите лъжици сусам, черния пипер, китайската подправка и лютия пипер. Поставете пилешките хапки в сместа и оваляйте много добре, докато полепне навсякъде.

Загрейте олиото в дълбок тиган на средна към висока температура. Запържете пилето от всички страни до златисто. Свалете го от огъня и го оставете настрана. В същия тиган запържете лука, чушката до кафяво или за 2 минути. Свалете и тях и ги оставете настрана.

Върнете пилето в тигана, намалете котлона. Добавете терияки соса, меда и разбърквайте, докато започне да се сгъстява. Върнете лука и чушката в тигана. Разбъркайте добре и сервирайте веднага.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай