45 мин
-
Порции: 6
В голяма купа смесете брашното, четирите лъжици сусам, черния пипер, китайската подправка и лютия пипер. Поставете пилешките хапки в сместа и оваляйте много добре, докато полепне навсякъде.
Загрейте олиото в дълбок тиган на средна към висока температура. Запържете пилето от всички страни до златисто. Свалете го от огъня и го оставете настрана. В същия тиган запържете лука, чушката до кафяво или за 2 минути. Свалете и тях и ги оставете настрана.
Върнете пилето в тигана, намалете котлона. Добавете терияки соса, меда и разбърквайте, докато започне да се сгъстява. Върнете лука и чушката в тигана. Разбъркайте добре и сервирайте веднага.
Снимка: iStock
Опитайте още: