Меню

Какаов чийзкейк без захар и без печене

14 февруари 2021 | 05:20 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
110 г орехи
40 г неподсладено какао
200 г фурми, сушени
1 супена лъжица ванилия 
1 щипка сол
За пълнежа: 
150 г крема сирене
360 г кашу, накиснато във вода за 1 нощ
1 и ½ чаени лъжици ванилия 
165 г банан
1 супена лъжица лимонов сок
3 супени лъжици вода
1 щипка сол 
40 г какао
75 г сушени фурми
3 ч.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

За блата:

В миксер или с пасатор смелете орехите. Добавете останалите съставки и разбийте. Разпределете и притиснете на дъното на тава 200 г от сместа за блата. Оставете настрана.

За пълнежа:

Отново в купа с пасатор или в блендер поставете съставките за пълнежа. Разбийте до получаване на гладка смес. Опитайте на вкус и ако се налага добавете още фурми за сладост. Излейте сместа върху блата. Размажете пълнежа с шпатула, за да го разнесете добре. Охладете в хладилник за 2-3 часа.

Преди да сервирате поръсете с още малко натрошени орехи.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай