Меню

Пиле с броколи и пармезан на фурна

9 февруари 2021 | 10:25 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 броя пилешки гърди без кост
500 г броколи, леко сварени
200 мл кондензирано мляко, неподсладено или сметана 
1 супена лъжица майонеза
1 чаша настърган пармезан или чедър
2-3 супени лъжици галета
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180-200 градуса. Сварете пилешките гърди, докато омекнат. Накъсайте ги. Сварете и броколите във вряща вода за 1-2 минути. В малка купа смесете сметаната/ кондензираното мляко с майонезата. Сложете пилето с броколите в тава за печене. Залейте със соса. Поръсете с избраното от вас настъргано сирене. Поръсете с галета отгоре. Печете за 30 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай