
-
Порции: 10
Разбийте заедно сметаната, лютия сос, 1 чаена лъжица сол, 1 чаена лъжица пипер, лука, чесъна в купа. Излейте в плик с плътно затварящ се механизъм. Поставете вътре крилцата, затворете и разклатете много добре, за да полепне добре маринатата върху месото. Охладете в хладилник за няколко часа или за през нощта.
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете с мазнина тава за печене. В купа смесете корнфлейкса, брашното, царевичното нишесте, солта, пипера. Извадете крилцата от плика и ги оваляйте добре в подготвената смес така, че да полепне навсякъде.
Подредете крилцата в тавата. Печете в загрята фурна за 40 минути. Междувременно разбъркайте меда и чили люспите, за да направите медено-пикантен сос. Загрейте меда с чилито в тенджера на котлона на средна температура. След като извадите крилцата от фурната ги залейте със соса.
Снимка: iStock
Опитайте още: