Меню

Телешко със сос от синьо сирене и сметана

11 февруари 2021 | 05:22 | Илияна Николова
Добави в любими
1 кг телешко филе
125 мл терияки сос
125 мл червено вино
2 скилидки чесън, пресован
110 г синьо сирене, натрошено
5 супени лъжици майонеза
150 мл заквасена сметана
1 и ½ чаени лъжици сос Уорчестър
120 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Поставете телешкото в тава. Смесете териаки соса, червеното вино, чесъна. Разбъркайте и залейте месото. Оставете да се маринова в хладилник за 30 минути до 1 час. Загрейте фурната на 230 градуса.

Сложете месото в загрятата фурна. Печете за около 15 минути. Намалете градусите на 180-190 и печете за още 40 минути или до желаната степен на изпичане. Оставете месото да почине 10 минути след като го извадите от фурната.

За да приготвите соса загрейте тиган на средна температура. В него смесете синьото сирене, майонезата, заквасената сметана и соса Уорчестър. Разбърквайте добре, докато стане гладка смес. Сервирайте месото, залято със соса.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай