
-
Порции: 10
Постелете хартия за печене в кръгла форма. Прилепете я добре по всички ръбове. За целта можете предварително да я намокрите с вода, да я изстискате и намачкате. По този начин се прилепва много по-лесно и не пречи на печенето.
За блата:
Смесете натрошените бисквити с разтопеното масло. Притиснете добре на дъното на формата. Оставете да се охлажда за 1 час в хладилник.
За пълнежа:
Внимателно разбийте маслото със захарта. Налейте кондензираното мляко. Прехвърлете сместа в тенджера на среден огън. Разбърквайте, докато заври. Уверете се, че не са останали бучки. Когато клокне, свалете от котлона и оставете да изстине, но не напълно, а да остане леко топло. Залейте бисквитената основа с крема. Охладете за още 1 час.
Преди да сервирате, подредете нарязаните банани отгоре върху сладкиша и украсете с розички сметана. Поръсете с какао.
Снимка: iStock
Вижте още: