Меню

Торта „Тенерина“ с шоколад и кафе ликьор

5 март 2021 | 09:31 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
200 г тъмен шоколад
150 г масло
4 големи яйца
150 г захар
40 мл кафе ликьор
40 г брашно
3 прахчета ванилия
60 мин

  • Порции: 7-10

Продукти
Приготвяне

Начупете шоколада и заедно с маслото го сложете в тенджера. Разтопете ги на бавен огън, за да не загарят, след което премахнете от котлона и оставете да се охладят. Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват със захарта до пухкавост. Постепенно към тях се добавят разтопеният шоколад, ликьорът, ванилията и брашното. Отново разбийте добре с помощта на миксер.

Отделно с е разбиват белтъците на сняг, след което с много внимателно бъркане с шпатула се добавят към останалите съставки. Тестото се изсипва в намазнена и набрашнена форма за печене с диаметър около 26 см. Печете в предварително загрята фурна на 165 градуса за около 40 минути.

Изстиналата торта се поръсва с пудра захар.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай