Меню

Пикантно мароканско пилешко с кайсии и кускус

15 март 2021 | 05:40 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
785 г пилешки гърди без кожа и кост, нарязани
2 големи глави лук, нарязан
65 г сушени кайсии, нарязани на едро
50 г стафиди 
300 мл пилешки бульон
2 супени лъжици доматено пюре 
2 супени лъжици лимонов сок
2 супени лъжици брашно
1 и ½ чаени лъжици джинджифил на прах 
1 и ½ чаени лъжици кимион
1 чаена лъжица канела
½ чаена лъжица черен пипер 
¼ чаена лъжица къри на прах
1/8 чаена лъжица лют червен пипер 
175 г кускус 
250 мл вода
6 ч.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Поставете пилешкото, лука, кайсиите и стафидите в купата на мултикукъра. В друга купа смесете пилешкия бульон, доматеното пюре, лимоновия сок, брашното, подправките. Разбъркайте много добре и излейте в купата на мултикукъра. Покрийте и гответе на силен огън за около 2 часа и половина. Ако предпочитате готвене на по-слаб огън – за 5-6 часа.

Сложете кускуса в тенджера. Добавете вряща вода, предварително кипната. Покрийте с капак и гответе на тих огън, докато поеме течността и набъбне за около 5-6 минути. Сервирайте пилешкото върху канапе от кускус.

Снимка: iStock

Опитайте още:

  • Пикантно мексиканско бурито със сладки картофи
  • Пикантна разядка с крема сирене и кисели краставички
  • Мароканска пикантна супа от леща
  • Как бихте оценили рецептата?
    Коментирай