Меню

Ябълков крамбъл в мултикукър

10 март 2021 | 05:11 | Илияна Николова
Добави в любими
125 г брашно
100 г кафява захар
100 г бяла захар
½ чаена лъжица канела
¼ чаена лъжица индийско орехче 
1 щипка сол
120 г масло, разтопено
120 г кашу или орехи
За ябълките:
60 г пудра захар
1 супена лъжица царевично нишесте 
½ чаена лъжица джинджифил на прах
½ чаена лъжица канела 
750 г ябълки, обелени и нарязани 
2 супени лъжици лимонов сок
4 ч.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Смесете брашното, 100 г кафява захар, 100 г бяла захар, канела, индийско орехче и сол в купа. Добавете към тях маслото и разбъркайте с пръсти, докато се получат груби трохи. Прибавете и ядките и оставете настрана.

Пресейте заедно 60 г пудра захар с нишестето, джинджифила и ½ лъжица канела. Поставете ябълките в купата на мултикукъра. Покрийте със сместа с нишестето. Залейте с лимоновия сок и разбъркайте. Поръсете отгоре с трохите и маслото. Покрийте и печете на силен огън за 2 часа или на слаб за 4 часа.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай