Меню

Печена фритата с бекон и чедър

17 март 2021 | 05:25 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
225 г бял хляб, нарязан на кубчета
675 г сирене чедър, настъргано
135 г шунка или бекон на кубчета
8 яйца
500 мл прясно мляко
1 щипка сол
1 щипка черен пипер 
4 супени лъжици пресен лук, нарязан
50 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете кръгла тава за печене с мазнина. Поставете хлебни кубчета на дъното на тавата. Подредете върху кубчетата шунка или бекон. Поръсете с чедъра. Повторете, докато продуктите свършат. В голяма купа разбийте яйцата, млякото, солта, лука. Залейте останалите продукти със сместа. Печете за 40 минути или докато яйцата се стегнат напълно.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай