Меню

Сладък хляб със стафиди и ким

27 март 2021 | 05:34 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г брашно
100 г захар
2 чаени лъжици бакпулвер
1 чаена лъжица сода
¾ чаена лъжица сол
500 г тъмни стафиди
1 чаена лъжица ким 
2 яйца, разбити
300 мл мътеница или айран 
250 мл заквасена сметана
120 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за печене или тава с малко мазнина.

В купа пресейте всички сухи съставки заедно. В друга купа разбийте яйцата с мътеницата и заквасената сметана. Добавете течните към сухите съставки. Омесете лепкаво тесто. Поставете го в подготвената тава и покрийте, за да втаса. Поръсете с брашно. След като втаса печете хляба в загрятата фурна за около 75 минути. Охладете напълно преди да извадите и нарежете сладкия хляб.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай