85 мин
-
Порции: 15-20
В дълбока купа с помощта на миксер разбийте захарта и маслото, докато стане леко пухкава смес. Яйцата се добавят едно по едно, като след всяко разбивате добре. След това се слага и ванилията. В отделна купа се разбъркват сухите съставки, след което се смесват с течните до получаването на хомогенна смес. Накрая се слага шоколадът и всичко се разбърква с шпатула. Покрийте тестото с фолио и го сложете в хладилника за 1 час. След това се оформят малки купчинки, като може да ползвате лъжица за сладолед, за да ви бъде по-лесно. Поднесете ги в тава върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10 минути. Така ще станат меки и вкусни.
Снимка: iStock
Вижте още: