Меню

Тунизийска шакшука

4 април 2021 | 05:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 супени лъжици зехтин
2 глави лук, нарязан
1 чушка, нарязана
2 скилидки чесън, пресован 
450 г домати, нарязани
1 чаена лъжица кимион
1 чаена лъжица червен пипер
1 чаена лъжица сол или на вкус 
1 люта чушка, почистена и нарязана
4 яйца
2 стръка пресен магданоз
40 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте зехтина в дълбок тиган на средна температура. В него запържете лука, чушката и чесъна, като разбърквате, докато омекнат. Ще отнеме около 5 минути. Отделно смесете нарязаните домати с пипера, кимиона, солта и лютата чушка. Разбъркайте ги и ги добавете в тигана. Разбърквайте, докато всички продукти се смесят добре.

Гответе, докато соковете на доматите изврат или още около 15 минути. С лъжица направете 4 гнезда в доматите. В тях чукнете по едно яйце. Покрийте с капак и гответе още 5-6 минути, докато яйцата се сготвят. Поръсете с пресен магданоз.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай