60 мин
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 190 градуса. В тенджера или дълбок тиган на средна температура разтопете маслото. Задушете гъбите и лука в него, докато омекнат или за 5-6 минути. Разбъркайте в тях галетата, пармезана, солта и пипера.
Намажете с масло дъното на кръгла тава. Притиснете сместа с гъбите на дъното. Поръсете отгоре с настърганите сирена. В блендер смесете крема сиренето, яйцата, табаското, докато се смесят добре. Добавете нарязания бекон или шунка към сместа, без да разбърквате. Залейте гъбите. Печете за 30 минути или докато центърът на киша изсъхне и се втвърди. Гарнирайте с пресен магданоз преди сервиране.
Снимка: iStock
Опитайте още: