Меню

Супа с картофи и гъби

3 април 2021 | 05:25 | Илияна Николова
Добави в любими
75 г масло
2 стръка праз, нарязан
2 големи моркова, нарязани 
1,5 л пилешки бульон
2 чаени лъжици копър
2 чаени лъжици сол
1/8 чаена лъжица черен пипер
1 дафинов лист
900 г картофи, обелени и нарязани 
250 г гъби, нарязани
250 г сметана
4 супени лъжици брашно
1 стрък пресен копър за гарниране
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Разтопете половината от маслото в тенджера на средна температура. Смесете в него праза и морковите, и разбърквайте около 5 минути. Залейте с бульона. Овкусете с копър, сол, пипер и дафинов лист. Добавете и картофите. Покрийте с капак и оставете да се готви 20 минути, докато картофите омекнат, но все още са леко твърди. Извадете дафиновия лист.

Разтопете останалото масло в друг тиган на средна температура. В него задушете гъбите за 5 минути. Гответе с разбъркване за около 5 минути или до златисто. Добавете ги към супата. В малка купичка смесете сметаната и брашното до получаване на гладка каша. Гарнирайте супата с нея и пресен копър.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай