Меню

Маслени аспержи с балсамов-соев сос

5 април 2021 | 05:01 | Илияна Николова
Добави в любими
400 г аспержи, почистени
1-2 чаени лъжици зехтин
Сол и черен пипер на вкус
30 г масло
1 супена лъжица соев сос
1 чаена лъжица балсамов оцет
30 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Подредете аспержите в тава за печене. Добавете зехтина. Поръсете с подправките. Печете за 12 минути в загрята фурна или докато омекнат. Разтопете маслото в тиган на средна температура. Свалете го от огъня. Към него добавете балсамовия оцет и соевия сос. Разбъркайте добре. Залейте аспержите със соса. Сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай