
-
Порции: 10
В дълбок и добре загрят тиган сложете около 1-2 с. л. зехтин/олио със стрития чесън. Разбъркайте добре и добавете измития и почистен спанак. Гответе около 5-10 до омекване на спанака, след което го отделете в чиния, за да изстине. В купа разбийте яйцата, овкусете със сол, черен пипер, пармезана и натрошеното сирене. Сложете спанака и разбъркайте добре.
За печенето ще ви трябва кръгла тава с диаметър около 20 см. Намажете я добре със зехтин/олио/масло. Сложете 1 точена кора, която намажете хубаво с мазнина. След това останалите кори, като всяка мажете с мазнината, която сте си избрали.
Изсипете плънката и подвийте висящите краища на корите. Намажете ги с мазнина и добавете още натрошено сирене. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 30 минути или докато баницата стане златиста.
Снимка: iStock
Опитайте още: