Меню

Картофено гато – италиански огретен

7 април 2021 | 11:31 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г картофи
2 големи яйца
100 г настърган пармезан 
100 г моцарела 
100 г колбас по ваш избор
100 г сирене гауда 
2-3 с.л. галета
зехтин
масло за намазване на тавата
80 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Картофите се обелват и сваряват добре, след което се прецеждат, охлаждат и намачкват. Към тях се прибавят яйцата, 2 супени лъжици настърган пармезан, нарязаната на парчета моцарела, нарязаният колбас, около 1 супена лъжица зехтин, сол и черен пипер на вкус. Формата за печене се намазнява добре и се поръсва с галета. Изсипете половината смес и я разпределете равномерно. Покрийте я добре с нарязаната гауда, след което изсипете останалата част. Загладете добре и поръсете с настърган пармезан. Печете за около 30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай