
-
Порции: 2
Напълнете тенджера с вода до около 8 см. Оставете я да заври на висока температура. Намалете котлона. Добавете оцета и 2 супени лъжици сол. Оставете водата да къкри. Докато чакате водата, поставете резен моцарела и резен домат на дъното на всяка форма за мъфин. Запечете ги на грил или във фурна за 5 минути на 200 градуса.
Счупете едно яйце в купа. Дръжте купата точно над водата в тенджерата. Много внимателно изсипете яйцето във врящата вода. Повторете това с останалите яйца. Поширайте яйцата, докато белтъците им обгърнат жълтъците или за около 3 минути. Извадете яйцата от водата с решетъчна лъжица.
Сервирайте пошираните яйца върху канапе от изпечената моцарела с яйце. Можете да добавите и препечена филийка най-отдолу. Намажете я с пестото.
Снимка: iStock
Вижте още: