Меню

Бананова фритата

14 април 2021 | 05:48 | Илияна Николова
Добави в любими
60 г брашно
1 щипка сол
2 супени лъжици захар
4 супени лъжици прясно мляко
2 яйца
2 големи банана, нарязани
2 супени лъжици олио
½ супена лъжица масло
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В купа смесете брашното, солта и захарта. Бавно излейте млякото, като разбърквате постоянно, докато стане гладка смес. Добавете яйцата едно по едно, като разбърквате добре след всяко. Накрая добавете бананите.

Загрейте незалепващ тиган на средна температура. Изпечете сместа, като направите палачинки една по една. Така наречената фритата е готова, когато центърът ѝ стане златист или светлокафяв. Сервирайте с пълнеж или декорация по избор.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай