Меню

Домашна гранола с мед и ядки

9 април 2021 | 05:08 | Илияна Николова
4 от 1 гласа
Добави в любими
325 г овесени ядки
100 г филиран бадем
100 г ядки пекан, счукани
150 г слънчогледово семе
80 мл масло от гроздови семки 
120 мл мед
1 чаена лъжица ванилия, течна
1 супена лъжица канела
45 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 150 градуса. В голяма купа смесете овесените ядки, бадемите, слънчогледовите семки. В отделна купа смесете маслото от гроздови семки, ванилията, меда и канелата. Разбъркайте добре. Добавете ядките към сместа с меда и разбъркайте добре, докато полепне навсякъде. Разпръснете сместа върху пергаментова хартия в тава. Печете за 10 минути. Извадете от фурната и разбъркайте. Върнете във фурната а още 10 минути или до златист цвят.

Извадете гранолата от фурната и оставете да изстине напълно преди да я нарежете на квадрати и да я сервирате. Можете да я съхранявате до седмица в подходящ затворен съд.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай