Меню

Фокача със сушени домати и розмарин

10 април 2021 | 05:37 | Илияна Николова
Добави в любими
500 г брашно
2 чаени лъжици сол
2 чаени лъжици мащерка
1 пакет суха мая
75 г сушени домати, нарязани
350 мл топла вода
Розмарин за поръсване
Зехтин за поръсване
Морска сол за поръсване
120 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Смесете брашното със солта, мащерката и маята. Добавете доматите и топлата вода. Забъркайте тесто и го оставете да се активира. След това го извадете върху набрашнена повърхност и го омесете. Разточете го в правоъгълна форма за фокача. Притиснете го с пръсти в подходяща тава за печене в тази форма.

Оставете тестото да втаса за около 1 час, докато удвои размера си. Загрейте фурната на 200 градуса. С вилица направете дупки в тестото. Можете да направите дупките и с пръсти. Забодете стръкчета розмарин и едри кристалчета морска сол в тях. Печете за 25-30 минути или до златисто.

След като извадите фокачата от фурната я поръсете с малко зехтин и още малко солни кристалчета. Оставете да изстине, преди да сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай