
45 мин
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете форми за мъфини с олио и ги поръсете с брашно.
Пресейте сухите съставки за мъфините. Смесете отделно олиото с яйцата и млякото. Разбийте с миксер. Добавете сухите съставки и разбийте с миксера отново. Добавете боровинките. Разбъркайте с лъжица внимателно, за да не нараните боровинките. Напълнете формите за мъфини до половината със сместа. Поръсете със сместа за топинга, за която междувременно сте смесили и разбили посочените съставки. Печете мъфините за 25 минути в загрята фурна.
За да приготвите топинга:
Разбийте с миксер съставките или ги разбъркайте с вилица, ако искате топингът да е по-едър и рехав. Поръсете трошливата смес върху тестото за мъфини.
Снимка: istock
Вижте още: