Меню

Супа с аспержи, лимон и мента

19 май 2021 | 06:19 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
450 г аспержи
1 супена лъжица зехтин
1 глава лук, нарязана
1 супена лъжица прясна мента, нарязана
Сол и черен пипер на вкус
500 мл пилешки бульон
1 чаена лъжица лимонови корички
1 твърдо сварено яйце, натрошено
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Нарежете и почистете аспержите. Запазете връхчетата за гарниране на супата накрая. Нарежете стъблата на ситно. Загрейте зехтина в тенджера на средна температура. Задушете в нея лука, докато омекне или за 3 минути. Добавете аспержите, овкусете с ментата, солта и пипера. Гответе за още 3 минути, докато аспержите омекнат.

Добавете бульона към аспержите. Оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри за 15 минути. Добавете лимоновите корички. Пасирайте супата. В малка тенджерка кипнете малко подсолена вода. Сложете връхчетата аспержи за малко в нея (около 2 минути), за да омекнат. Гарнирайте супата с тях и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай