Меню

Паста с бекон, спанак и чери домати

22 април 2021 | 05:36 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г пълнозърнеста паста
150 г бекон
2 скилидки чесън, пресован
2 глави лук, нарязани
300 г чери домати, нарязани
1 чаена лъжица захар
60 г бейби спанак
1 топка моцарела, нарязана
Сол и черен пипер на вкус
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сварете пастата в подсолена вода. Отцедете. Загрейте малко мазнина в дълбок тиган на средна температура. Запържете бекона в нея. Извадете и отцедете върху кухненска хартия. Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тигана. Добавете чесъна и лука. Запържете с разбъркване, докато омекнат или за 2 минути. Добавете доматите и захарта. Разбъркайте и гответе за общо 8 минути, докато доматите се задушат.

Добавете пастата, бекона, моцарелата, спанака в тигана. Овкусете с подправките. Разбъркайте добре. Сервирайте пастата веднага. По желание поръсете с пармезан.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
А спанака? ( преди 3 години )
А спанака само в рецептата ли се споменава?От редакцията: Благодарим, че забелязахте, добавихме го.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар