Меню

Свински шишчета със специална марината

24 април 2021 | 05:44 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
Около 2 кг свинско филе
600 г кисело мляко 
1 малка глава лук
Няколко капки пресен лимонов сок
3 стрити скилидки чесън
2 чаени лъжички настърган корен от джинджифил
2 чаени лъжички смлян кимион
1 чаена лъжичка смлян кориандър
1/2 чаена лъжичка черен пипер
Сол на вкус
300 мин

  • Порции: 5-7

Продукти
Приготвяне

Ако разполагате с кухненски робот, комбинирайте всички съставки в уреда, за да се получи по-добра консистенция на маринатата. Може да ползвате и пасатор или да нарежете на много ситно лука.

Месото за шишчетата се нарязва на парчета с размер около 2,5 см. Сложете го в купа и залейте с маринатата. Хубаво е маринатата да покрие добре месцата. Покрийте купата плътно с капак или свежо фолио и поставете в хладилник за поне 3-4 часа. След това подредете парчетата на клечки за шишчета, като между тях може да добавите парчета лук, тиквички, чушки. Печете върху добре загрят грил или грил тиган като от време на време завъртате шишчетата, за да изпечете месото равномерно.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай