Меню

Пилешки крилца с ориз и кориандър

9 май 2021 | 04:50 | Илияна Николова
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин
20 бр. пилешки крилца 
400 г лук, нарязан
40 г чесън, ситно нарязан
20 г пресен джинджифил,  настърган
380 г продълговат ориз
1 и ½ супени лъжици кимион
600 мл вода
100 г пресен кориандър, нарязан
400 г домати от консерва
1 супена лъжица чили сос
2 и ½ чаени лъжици сол
60 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте зехтина в голям дълбок тиган. В него поставете пилешките крилца. Пържете до златисто или около 8 минути. Обърнете крилцата и пържете още 8 минути от другата страна. Извадете ги и ги прехвърлете в купа.

В мазнината задушете лука, чесъна, джинджифила. Разбърквайте за около 3 минути. Добавете ориза и кимиона. Добавете водата и половината кориандър. Добавете доматите, чилито и солта. Разбъркайте много добре. След няколко минути върнете крилцата на котлона. Оставете да заври. Намалете котлона, покрийте с капак и оставете да къкри 30 минути. Преди да сервирате, гарнирайте с останалия пресен кориандър.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай