Меню

Веган трюфели с черен шоколад

25 април 2021 | 05:21 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
170 мл кокосово мляко
300 г черен шоколад
1 супена лъжица течна ванилия
1 малка щипка сол 
Неподсладено какао за овалване 
Пудра захар за овалване
180 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня, като разбърквате постоянно, докато стане гладка смес. След като шоколадът е напълно разтопен го свалете от котлона. Добавете кокосовото мляко, ванилията и солта. Разбъркайте много добре, докато се смесят изцяло. Сложете в хладилника за около 2 часа. Извадете сместа от хладилника. С ръце оформете топчета. Оваляйте ги в какао и пудра захар. Отново ги охладете преди да ги сервирате.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай