Меню

Лесна рецепта за пилешки хапки с масло, чесън и подправки

25 април 2021 | 05:58 | Михаела Лазарова
Добави в любими
600 г обезкостени пилешки гърди без кожа
2 супени лъжици брашно 
сушени розмарин, мащерка, босилек, риган, общо около 1 1/2 с.л.
сол, черен пипер на вкус
1 супена лъжица зехтин
3 супени лъжици масло
4 стрити скилидки чесън
няколко стръка свеж магданоз
25 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Месото се нарязва на хапки. В купа комбинирайте сушените подправки, брашното, сол, черен пипер на вкус. Сложете парчетата месо и хубаво ги оваляйте. Загрейте тиган с незалепващо покритие и добавете 1 супена лъжица масло и 1 супена лъжица зехтин. Запържете хапките от всички страни до златисто. След това добавете още 2 супени лъжици масло, стрития чесън, свежия нарязан магданоз и гответе още около 1-2 минути. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай