Меню

Мус с течен шоколад и рикота

19 май 2021 | 05:10 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г сирене рикота
150 г  течен шоколад
150 г бита сметана
2 с.л. пудра захар – по желание
Пресни малини, ягоди, банан
15 мин

  • Порции: 2-4

Продукти
Приготвяне

В купа разбийте с помощта на миксер сметаната. Отделно разбийте рикотата със захарта и след това прибавете към нея течния шоколад. Отново разбъркайте добре и накрая сложете сметаната. В подходящи чаши или купички сипете малко от муса, добавяйки му свежи плодове. Сложете в хладилник да стегне за поне 30 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай