Меню

Агнешка плешка с грейви в мултикукър

30 април 2021 | 05:11 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 кг агнешка плешка
225 мл агнешки бульон
½ чаша червено вино
1 щипка подправки по избор
2 щипки черен пипер 
1 чаена лъжица царевично нишесте, смесено с малко вода 
1 щипка сол
8 ч.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Включете мултикукъра на слаб огън. Сложете агнешката плешка в купата. Залейте с бульона и виното. Овкусете с подправките, солта и пипера. Покрийте с капака. Включете да се готви за 7-8 часа. Разбърквайте от време на време. Около 20 минути преди да сервирате, извадете агнешкото от мултикукъра. Добавете разбърканото с малко вода нишесте. Включете на силна температура, извадете месото. Оставете сосът да се глазира заедно с останалите сокове от месото. Върнете месото обратно в купата след 15 минути. Оставете да се потопи в ароматите на соса. Сервирайте агнешкото, полято с получения грейви сос.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай