-
Порции: 6
Поставете портокаловия сок, виното, зехтина, чесъна, мащерката, розмарина, пипера и солта в блендер. Смесете съставките. Намажете агнешкия бут обилно с получената смес от аромати. Увийте го с фолио и го оставете да се маринова за през нощта. Може да използвате и найлонов плик.
Извадете месото 30 минути преди да го сложите във фурната, за да се отпусне. Загрейте фурната на 220 градуса. Сложете месото в тава за печене, която ще поставите на долния рафт на фурната, далеч от реотаните. Сложете месото вътре, докато фурната още се загрява.
След като фурната се загрее, преместете месото на средния рафт и намалете градусите на 150. Печете за 30 минути. След това намалете градусите на 120. Оставете да се пече за още 30 минути или до готовност.
Снимка: iStock
Вижте още: