Меню

Лимонов кейк

12 май 2021 | 05:23 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г брашно
200 г захар
3 яйца
120 мл олио 
100 мл пресен лимонов сок
фино настъргана кора от 2 лимона
4 прахчета ванилия
16 г бакпулвер 
щипка сол
70 мин

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

С помощта на миксер, разбийте в купа до пухкавост захарта и яйцата, след което прибавете към тях олиото, ванилията и малка щипка сол. След това сложете лимоновата кора и лимоновия сок и отново разбийте. Отделно пресейте брашното и бакпулвера. Добавете сухите съставки към течните постепенно. Накрая трябва да се получи гладко тесто за кекс. Намажете добре форма за печене и изсипете тестото. Печете кейка в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 50 минути или до готовност. След като кейкът изстине може да го поръсите с пудра захар и да сервирате с бита сметана, сладолед.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай