Меню

Сладки с течен шоколад

13 май 2021 | 15:58 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
180 г течен шоколад
135 г брашно
1 голямо яйце
3 прахчета ванилия
Отделно около 120 г течен шоколад за запълване на сладките
Натрошени  ядки по ваш избор за поръсване
60 мин

  • Порции: 15-20

Продукти
Приготвяне

Сложете в купа течния шоколад и яйцето и разбийте с помощта на миксер. Добавете ванилията и пресятото брашно и разбъркайте хубаво с шпатула до получаването на меко тесто. Оформете го на топка и го завийте в свежо фолио. Поставете го в хладилник за около 20-25 минути. Следва да оформите малки топчета от тестото и да ги поставите в тава, която сте покрили с хартия за печене. С пръст направете малка вдлъбнатина във всяко топче, в която сложете течен шоколад и поръсете с натрошени ядки. Може да ползвате и сладкарски пош, ако мислите, че ще ви бъде по-лесно. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 10 минути. Сладките трябва да изстинат напълно преди консумация.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай