45 мин
-
Порции: 4
Потопете доматите във вряща вода за няколко секунди. След това веднага ги сложете в ледена вода или в купа с лед. Обелете ципата им. Почистете семената и ги нарежете.
Нарежете лука. Загрейте зехтина и го задушете в него. Добавете доматите. Овкусете с подправките и захарта. Разбъркайте. Гответе около 15 минути. След това прибавете и ситно нарязания босилек. Разбъркайте и оставете настрана.
Кипнете подсолена вода. Сварете спагетите. След като са готови ги отцедете. Добавете ги към соса в тигана. Върнете тигана на котлона и разбъркайте за 2-3 минути да се смесят вкусовете.
Сервирайте спагетите поръсени с пармезан.
Снимка: iStock
Вижте още: