-
Порции: 10
В купа разбийте яйцата заедно с пармезана, магданоза, пипера и едната лъжица сол. Разбъркайте, покрийте и охладете в хладилник за 1 час.
Загрейте водата с другата лъжица сол на котлон, докато заври. След като заври намалете котлона и сварете ориза. Гответе, докато течността се абсорбира напълно. Разбърквайте от време на време.
Свалете от котлона. Към ориза добавете яйчената смес. Изливайте яйчената смес бавно, като разбърквате енергично, за да не се сготвят яйцата от горещината на ориза. Оставете да изстине и върнете сместа в хладилника да изстине напълно за 1 час.
Изсипете галетата върху дъска за рязане. Намокрете ръцете си и ги топнете в галетата. С тях оформете топчета от оризовата смес, така че галетата да полепне плътно от ръцете ви по тях. Изпържете ги в сгорещеното олио или зехтин. Отцедете върху хартия преди сервиране.
Снимка: iStock
Вижте още: