Меню

Калцоне с пилешко и моцарела

20 май 2021 | 13:47 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
450 г пилешки гърди, нарязани 
2 супени лъжици масло
60 мл соев сос
1 брой готово тесто за пица 
2 супени лъжици зехтин
225 г настъргана моцарела
90 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете тава за печене с малко мазнина. Поставете пилешкото в тенджера с подсолена вода. Загрейте водата до кипване. Намалете котлона и оставете пилешкото да се вари 15 минути. Прехвърлете го в купа, след като го отцедите. След това го накъсайте.

Разтопете маслото в тиган на средна към висока температура. Сложете в него пилешкото, соевия сос. Разбърквайте за 4-5 минути.

Разточете тестото за пицата върху набрашнена повърхност. Намажете с 1 лъжица зехтин. Разпръснете половината от настърганата моцарела върху тестото в средата му. След това разпръснете пилешкото. Покрийте с остатъка от моцарелата. Захлупете тестото във форма на калцоне. Притиснете с вилица краищата, за да запечатите тестото.

Намажете със зехтин. Печете за 20-30 минути или до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай