Меню

Панирана бамя

16 май 2021 | 05:48 | Илияна Николова
Добави в любими
10 шушулки бамя
1 яйце, разбито
150 г царевично нишесте
¼ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица черен пипер
100 мл олио
40 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В малка купа накиснете нарязаната бамя в разбитото яйце за 10 минути. В друга купа смесете нишестето, солта и пипера. Загрейте олиото в дълбок тиган. Потопете всяко парче бамя в сухата смес и го пуснете да се пържи. След като бамята е готова, отцедете я върху хартия, за да премахнете излишната мазнина. Сервирайте с бира или друга любима напитка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай