Меню

Чийзкейк „Сан Себастиан“

18 май 2021 | 15:32 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
600 г крема сирене
1 и ½ ч.ч. захар
4 яйца
2 супени лъжици брашно
1 и 2/3 ч.ч. течна сметана за готвене
70 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В дълбока купа разбийте до пухкавост крема сиренето и захарта. След това сложете брашното и отново разбъркайте. Добавят се яйцата, а след тях и сметаната. Трябва да се получи гладка смес. В кръгла тава за печене се слагат 3-4 пласта хартия за печене, които да обхванат не само дъното, но и стените. Изсипва се тестото и чийзкейкът се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 50 минути. Когато изстине напълно се премахва внимателно от хартията. По желание може да намажете изпечения десерт със сладко.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай